Mat,  Veganskt

Vegansk tacoburgare med salsa

Samarbete med Peas of Heaven

På fredagar ska man äta tacos, det är sen gammalt. Man om man är sugen på burgare då? Jo, då kan man göra tacoburgare med en hemmagjord salsa. Jag kryddade en Burger of Heaven (från Peas of Heaven) ordentligt med spiskummin för att få fram tacosmaken. Sedan stekte jag burgaren och serverade en hemmagjord salsa, sallad, tomat, picklade rödlök, aioli (välj en vegansk om du är vegan), salsa, och tacochips. Recept på salsan hittar du här.

Tacosalsa

ca 450 g färska tomater

0,5 liten schalottenlök (ca 20 g)

1 gul paprika (ca 200 g)

1-1,5 grön chili

1 vitlöksklyfta

0,5 dl tomatpuré

0,5 tsk salt

1 tsk agavesirap eller honung

0,5-1 krm cayennepeppar

Gör såhär:

Hacka tomaterna, löken, paprikan, chilin och vitlöken fint. Lägg allt i en gryta och låt det koka upp på medelvärme. Krydda med tomatpuré, salt, agavesirap och cayennepeppar. Låt allt puttra under omrörning i ca 15-20 min. Häll upp i en väl rengjord glasburk och förvara i kylskåpet.

Eftersom att salsan inte innehåller några konserveringsmedel håller den inte så länge i kylen. Ett tips är att frysa ner i en istärningsform och ta upp efter behov.

Har ni testat Burger of Heaven från Peas of Heaven? Om inte så kan jag rekommendera det. De är supergoda som de är, utan spiskummin, och då är de läskigt lika vanliga burgare. De har inte bara burgare utan många andra veganska produkter som dessutom är glutenfria, vilket är ett stort plus för mig! Saknar man inspiration så finns det en stor receptbank här: http://peasofheaven.se