
Vegansk morotskaka
Morotskaka är ett av mina absolut godaste bakverk. Jag har inte ätit det på många år på grund av att jag blivit glutenintolerant och eftersom det ofta innehåller mycket socker. Därför är jag så glad att jag knåpat ihop det här receptet på morotskaka som är sötat med dadlar och som också är helt glutenfri. Dessutom är den vegansk och nötfri.

Vegansk morotskaka
Botten:
200 g dadlar
5 dl glutenfria havregryn
2 dl kokosgrädde
1,5 tsk ceylonkanel
1 krm torkad ingefära
0,5 krm salt
1 dl kokosflingor
3 fint rivna morötter
Frosting:
200 g vegansk färskost (Violife creamy original tycker jag är godast)
0,5 dl kokosgrädde
1,5 msk agavesirap
Gör såhär:
Mixa dadlar, havregryn, kokosgrädde, ceylonkanel, torkad ingefära, salt och kokos till en smet i en matberedare. Skala och riv morötterna fint och blanda ner dem i smeten. Tryck ut smeten i en liten form med bakplåtspapper i botten.
Vispa färskosten fluffig tillsammans med agavesirap och kokosgrädde. Bre ut färskostblandningen ovanpå morotskakan. Ställ kakan i kylskåpet i minst 2 timmar.
Ta ut kakan ur kylen och skär den i bitar. Ät direkt eller förvara den i kylen. Där klarar den sig i minst två dagar. Det går också bra att förvara morotskakan i frysen och ta upp ca 30 min innan servering. Tina den i rumstemperatur, ej i mikron.


Havtornsbollar
Du kanske också gillar

Proteinbars
februari 14, 2021
Chiapudding
oktober 11, 2020