
Vegansk lemoncurd
Något jag har saknat efter att jag börjat äta mer veganskt och sockerfritt är lemoncurd. Det är så gott och användbart till mycket. Nu har jag äntligen gjort ett recept som uppfyller mina önskningar.

Lemoncurd
1 dl saft från ekologisk citron
0,5 dl vatten
1 msk majsstärkelse
1 dl sötning (Ej flytande. Jag använde Nick´s Use like sugar)
80 g smakfri, fast kokosolja
Mät upp citronsaft, vatten, sötning och majsstärkelse i en gryta. Koka upp försiktigt och vispa hela tiden tills det blir tjockt. Dra bort grytan från spisen och tillsätt kokosoljan lite i taget. Vispa så att alla ingredienser blandas. Häll upp lemoncurden i en väl rengjord glasburk. Ställ den i kylskåpet så att curden tjocknar ytterligare.
Använd lemoncurden som pålägg på nybakade havrescones, till overnight oats eller i No bake lemoncurd cheesecake.


Aprikosmarmelad
Du kanske också gillar

Pitayabowl
maj 20, 2021
Piña Colada-glass
juli 30, 2020