Dryck

This must be summer

I samarbete med Kullamust har jag fått den äran att skapa ett drinkrecept med deras nyhet Äpple & rabarb. Resultatet blev en riktigt god drink med alla smaker som hör den svenska sommaren till. Rabarber, jordgubbar och mynta och så lite bubbel på det. Jag kan inte tänka mig en godare smakkombination en ljummen sommarkväll!

This must be summer 1 drink

1 dl Kullamust Äpple & rabarb

30 g jordgubbar (motsvarar ungefär två stora jordgubbar)

2 blad mynta

10 cl Prosecco (eller Nosecco för alkoholfritt)

Garnering

Mynta, en bit rabarber och jordgubbar

Gör såhär:

Mät upp 1 dl Kullamust Äpple & Rabarb i en burk. Sätt på ett lock och ställ i frysen tills musten är helt fryst.

Mosa jordgubbar och myntablad exempelvis i en mortel. Se till att krossa myntan ordentligt så smakerna kommer ut. Häll jordgubbsblandningen i ett glas.

Ta fram den frysta musten från frysen och skrapa och hacka med en sked så att det blir en granité (som krossad is). Häll granitén över jordgubbsblandningen. Toppa slutligen med Prosecco, mynta, en bit rabarber och jordgubbar.

Följ gärna Kullamust på Instagram för att se fler goda produkter och tips på vad man kan gör med dem!