
This must be summer
I samarbete med Kullamust har jag fått den äran att skapa ett drinkrecept med deras nyhet Äpple & rabarb. Resultatet blev en riktigt god drink med alla smaker som hör den svenska sommaren till. Rabarber, jordgubbar och mynta och så lite bubbel på det. Jag kan inte tänka mig en godare smakkombination en ljummen sommarkväll!

This must be summer 1 drink
1 dl Kullamust Äpple & rabarb
30 g jordgubbar (motsvarar ungefär två stora jordgubbar)
2 blad mynta
10 cl Prosecco (eller Nosecco för alkoholfritt)
Garnering
Mynta, en bit rabarber och jordgubbar
Gör såhär:
Mät upp 1 dl Kullamust Äpple & Rabarb i en burk. Sätt på ett lock och ställ i frysen tills musten är helt fryst.
Mosa jordgubbar och myntablad exempelvis i en mortel. Se till att krossa myntan ordentligt så smakerna kommer ut. Häll jordgubbsblandningen i ett glas.
Ta fram den frysta musten från frysen och skrapa och hacka med en sked så att det blir en granité (som krossad is). Häll granitén över jordgubbsblandningen. Toppa slutligen med Prosecco, mynta, en bit rabarber och jordgubbar.
Följ gärna Kullamust på Instagram för att se fler goda produkter och tips på vad man kan gör med dem!

Pitayabowl
Du kanske också gillar

Chokladcheesecake
juni 19, 2020
Vegansk tacoburgare med salsa
augusti 28, 2020