Uncategorized

Sommarsallad med grillad nektarin

Nu på sommaren är det fräscha sallader som lockar mig mest. Den här sommarsalladen har allt jag gillar! Är du vegan eller inget fan av chevrè kan du ersätta den med exempelvis en vegansk fetaost eller grillad halloumi om du äter det. Nekatrinerna går att ersätta med persika om det finns hemma.

Sommarsallad med grillad nektarin 1 portion

Isbergssallad
Ruccola
Gurka ca 5 cm
3 jordgubbar
0,5-1 mogen avokado
50-75 g chevré
2 msk solroskärnor
2 st nektariner
Balsamico creme

Gör såhär:

Fyll en tallrik/skål med isbergssallad och ruccola. Skölj och dela gurkan och jordgubbarna och blanda med salladen. Tillsätt skalad och skivad avokado och chevré.

Rosta solroskärnor i en stekpanna med en nypa flingsalt. Ingen olja behövs här. Rosta på näst högsta värmen och rör om ofta och håll koll så att det inte bränns utan bara får lite färg. Häll upp solroskärnorna i en liten skål så de får svalna.

Dela nektariner i fjärdedelar. Grilla dem några minuter på varje sida i hög värme. Lägg nektarinerna i salladen. Ringla balsamico creme och strössla över solroskärnorna.