Blogg

Protein/energibars

Protein/energibars

Energi/proteinbars


Min son har börjat gymnasiet med bowlinginriktning och det innebär långa dagar och mycket träning. För att han ska ha smidiga mellanmål som kan ätas på språng knåpade jag ihop det här receptet på bars som är rika på protein men utan en massa tillsatser som många bars kan göra.

Helt ärligt har jag svårt för smaken av proteinpulver. Det är bara något enstaka som jag smakat som kan slinka ner. Därför ville jag göra dessa bars med andra proteinrika livsmedel så som kikärtor, bovete och quinoa. Att ha kikärtor i bakning kan låta lite märkligt, men låt det inte avskräcka dig! Kikärtorna ger en krämig konsistens och en nötig smak som tillsammans med de söta dadlarna och kakaon blir väldigt god.


Ingredienser till ca 16 bars:

  • 400 g torkade dadlar
  • 2 fpk (660g avrunnen vikt) kokta kikärtor 
  • 250 ml kokosgrädde
  • 2 dl solroskärnor 
  • 2 dl krossat bovete 
  • 4 msk kakao (gärna raw)
  • 4 dl (glutenfria) havregryn


Topping:

  • 100 g mörk choklad
  • ca 2 msk puffad quinoa 


Instruktioner:

1. Skölj kikärtorna väl i en sil och låt rinna av.

2. Mixa dadlar, kikärtor, kokosgrädde så slätt som möjligt i en matberedare.

3. Tillsätt solrosfrön, kakao, krossat bovete och havregryn och mixa till en smet.

4. Tryck ut smeten i en form ca 30x20 cm med bakplåtspapper i botten. Ställ in formen i kylen ca 1 timma.

5. Ta ut formen ur kylskåpet och skär smeten till ca 16 bars.

6. Hacka och smält choklad över vattenbad.

7. Doppa barsen i den smälta chokladen och strössla över quinoapuffar.

8. Låt chokladen stelna.


Förvara barsen i kylen (max ca 5 dagar) eller i frysen.

0 Kommentarer
Lägg till kommentar

© 2020 All Rights Reserved

Din varukorg är tom Fortsätt
Varukorg
Delsumma:
Rabatt 
Rabatt 
Visa detaljer
- +
Slutsåld