Godsaker,  Raw,  Veganskt

No bake lemoncurd cheesecake

Betalt samarbete med Pureness Innehåller rabattkod och produktlänkar.

Här kommer årets påskrecept! En vegansk citroncheesecake som är fri från gluten, nötter och vitt socker. Jag tror faktisk att det kan vara det godaste recept jag gjort hittills! Så frächt, krämigt och sådär lagom sötsurt. Mums! Det kommer definitivt bli en storfavorit här hemma. Vid påsk tycker jag om lite syrligare och fräschare bakverk då det annars gärna blir lite mer av det söta än vanligt. Då passar den hör perfekt!

I det här receptet använde jag kaprylolja, men det går bra med MCT-olja eller smält kokosolja. Med koden GODA20 blir det 20% rabatt på allt man handlar hos Pureness, missa inte det! Utöver hälsosamma oljor finns det kosttillskott, kombucha, tillskott för matsmältning med mera. Allt är testat med toppresultat! Inget lämnas åt slumpen och det gillar jag skarpt!

Men nu till receptet….

No bake lemoncurd cheesecake ca 15 bitar

Kakbottnen

200 g dadlar

4 dl glutenfria havregryn

2 dl riven kokos

1 dl kaprylolja, MCT-olja eller smält kokosolja

2 msk kallt vatten

1 tsk vaniljextrakt eller vaniljpulver

1 krm salt

Fyllning

250 g kokosgrädde (Garant)

200 g vegansk färskost (Violife Creamy)

4 msk sötning (Nicks Use like sugar)

1 dl lemoncurd

Garnering

0,75 dl lemoncurd

Exempelvis ekologisk citron, citronmelliss, ätbara blommor (brudslöjan på bilden ska man plocka bort innan man äter kakan).

Gör såhär:

Mixa alla ingredienserna till kakbottnen till en smulig deg i en matberedare. Lägg ett bakplåtspapper i en form som är ungefär 15×25 cm. Häll i kakbottnen och tryck ut den i formen. Packa den hårt så smular den inte sedan.

Vispa alla ingredienserna till fyllningen med en elvisp. Bred ut fyllningen på kakbottnen. Klicka ut 0,75 dl lemoncurd på toppen och dra ut den i ett fint mönster med exempelvis en sked.

Låt kakan stelna till i kylskåpet helst över natten.

Skär cheesecaken i rutor och garnera med exepelvis citron, citronmelliss, ätbara blommor.