
Marinerade kikärtor
Det är söndag och då är det en perfekt dag att förbereda lite luncher till jobbveckan. Här kommer ett tips på marinerade kikärtor som man kan förbereda och de blir bara godare om de får stå i någon dag eller två. Man kan variera tillbehören, men jag gillar att äta dem med en stor sallad med lite matiga ingredienser som exempelvis avokado, ugnsrostad sötpotatis eller svart ris.

Marinerade kikärtor ca 2 portioner
230 g kokta kikärtor (avrunnen vikt)
1 vitlöksklyfta
1 liten rödlök
2 msk olja (raps/oliv/flytande kokosolja)
1,5 msk vitvinsvinäger
Persilja (ca 1 dl färsk eller 0,5 dl fryst)
0,5 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
Gör såhär:
Häll upp kikärtorna i en sil och skölj av dem med kallt vatten. Ta fram en skål. Skär rödlöken i tunna skivor och lägg i skålen. Pressa i en vitlöksklyfta och tillsätt olja, vinäger, salt och peppar. Hacka persiljan och tillsätt även den i marinaden. Lägg sist i kikärtorna och blanda med en sked. Ät direkt eller lägg kikärtorna i två glasburkar så att de är redo när du ska äta lunch. Förvara i kylskåpet.

Sköljmedel

Proteinbars
Du kanske också gillar

Vegofärssås
september 4, 2020
Lyxiga moccabollar
maj 11, 2021