Bollar,  Chokladbollens dag,  Godsaker,  Raw,  Veganskt

Lyxiga moccabollar

Det är inte många temadagar jag firar, men chokladbollar är en stor favorit så den firas alltid! Den här gången gjorde jag ett recept som känns lite mer vuxet i smaken. Mycket kaffesmak, en hint av flingsalt och bitar av mörk choklad. Magiskt gott och då gillar jag inte ens kaffe vanligtvis!

Lyxiga moccabollar 15-20 st

2,5 dl krämig koksgrädde (helst Garant p.g.a. konsistensen)

1 tsk vaniljpasta eller vaniljpulver

1,5 msk kakao

1 tsk flingsalt

3 msk sötning (jag använde Nick´s use like sugar)

4 dl glutenfria havregryn

5 msk avsvalnat starkt kaffe

60 g mörk choklad

Att rulla bollarna i:

Kokos / kakao / finhackad choklad / doppa i smält choklad

Gör såhär:

Mixa alla ingredienserna utom chokladen i en matberedare. Hacka chokladen och rör ner i chokladbollssmeten. Låt smeten stelna i frysen (ca 30 min) eller kylen (ca1 h).

Rulla smeten till bollar. Det blir ca 15-20 chokladbollar beroende på hur stora man vill ha och hur mycket smet man har ”smakat”. 😉

Rulla bollarna i kokos, kakao eller finhackadchoklad. Man kan även doppa dem i smält choklad.

Här finns fler recept som passar till chokladbollens dag, eller när fikasuget sätter in!