Mat,  Vardagsmat,  Veganskt

Krämig grön pasta

Krämig grön pasta 2 portioner

3 dl edamamebönor

2 dl havregrädde

1 stor vitlöksklyfta

1 tsk citronsaft

0,5 kruka färsk basilika (även stammen)

0,5-0,75 tsk salt

1 krm grovmalen svartpeppar

1 msk bjäst

Gör såhär:

Koka pasta enligt anvisningarna.
Tina bönorna om de är frysta. Mixa alla ingredienserna till en slät sås utom 1 dl edemamebönor som lämnas hela.

Häll av pastavattnet i ett durkslag, när pastan är färdigkokt, och häll tillbaka pastan i grytan. Häll över den mixade såsen och de hela edemamebönorna. Låt småputtra någon minut under omrörning på medelvärme så att såsen och blir varm och krämig.
Lägg upp i två tallrikar och servera med exempelvis ruccola och flingsalt.