Mat,  Såser och röror,  Veganskt

Kikärtsröra med curry

Något jag verkligen tycker om är allt som smakar curry. Den här kikärtsröra med curry är inte bara god utan också väldigt enkel att göra. Röran är perfekt att förbereda dagen innan och ha som lunch i ett tortillabröd eller som ett tillbehör till ugnsbakad potatis eller sötpotatis.

Kikärtsröra med curry 1-2 portioner

1 dl Planti greek styla gurt

2 dl färdigkokta kikärtor

0,25 liten rödlök (ca 20 g)

0,5 röd paprika

2 krm salt

2 tsk fryst persilja

1 krm grovmalen svartpeppar

1 tsk currypulver

Gör såhär:

Häll kikärtorna i en sil, skölj dem med kallt vatten och lägg dem i en bunke. Hacka rödlök fint, skär rödlöken i tunna strimlor och lägg även det i bunken. Blanda i resten av ingredienserna och rör om ordentligt.

Servera i exempelvis glutenfritt tortillabröd eller till bakad sötpotatis.