Bollar,  Godsaker,  Veganskt

Kanelbullebollar med fyllning

Grunden till det här receptet skapade jag förra året, men jag saknade fyllningen. Det är trots allt den där mittbiten på bullen, med all krämig fyllning, som är godast. Så det fick bli kanelbullebollar med en stor klick fyllning, bara för att det är så gott!

Kanelbullebollar med fyllning (ca 15 st)

200 g dadlar

2,5 dl kokosgrädde

2 krm vaniljpulver

0,5 krm salt

1 tsk ceylonkanel

0,5 tsk kardemumma

4 dl glutenfria havregryn

Fyllning

100 g dadlar

2 msk kokosolja

1 msk vatten

1,5 tsk ceylonkanel

0,5 tsk kardemumma

Topping

Riven kokos

Gör såhär:

Mixa havregrynen i en matberedare till ett mjöl. Häll ut havremjölet i en skål och mixa resten av ingredienserna till bollarna. Tillsätt havremjölet och mixa en kort stund till allt är blandat. Ställ smeten i kylen i minst en timma så att den stelnar lite.

Gör fyllningen genom att mixa dadlar, kokosolja, vatten, kanel och kardemumma.

Ta smeten ur kylen och rulla den till små bollar. Tryck en grop i mitten på bollarna med ett finger. Strö lite kokos över och lägg en rejäl klick fyllning i varje boll.

Ät direkt eller förvara i kylen. Det går även bra att frysa kanelbullebollarna.