Godsaker,  Jul,  Julgodis

Ischoklad

Ischoklad är nog mitt absoluta favoritgodis i jul. Det är roligt också att det går att variera så mycket. Jag gjorde två varianter. Till den ena valde jag en mörk choklad med apelsinsmak och toppade med fint skuret apelsinskal. Den andra varianten gjorde jag enligt grundreceptet och så jag toppade med flingsalt. Här kan man verkligen gå loss och smaksätta med det man gillar exempelvis pepparkakskrydda, vit choklad och saffran eller kanske frystorkade hallon.

Ischoklad grundrecept

75 g smakfri kokosolja (ej kokosfett i det silvriga paketet)

100 g mörk choklad minst 70% kakaohalt

Ischokladformar

Gör såhär:

Väg upp 75 g kokosolja och lägg den i en skål. Hacka chokladen och lägg även den i skålen. Smält sakta chokladen och kokosoljan genom att köra den i mikron eller värm över vattenbad. Rör om och häll upp chokladsmeten i ischokladformarna. Låt stelna i kylskåpet.