Godsaker,  Raw,  Veganskt

Havtornsbollar

Vi närmar oss påsk och visst kan man äta lite påskgodis då! Men vill man äta lite hälsosammare fika i påsk så finns det så mycket gott man kan baka utan vitt socker. Som de här havtornsbollarna till exempel. Fast jag vet inte om man ens kan kalla det för bakning. Det enda som behövs för att göra de här sötsura godingarna är tre ingredienser och en matberedare.

Havtornsbollar ca 15 st

200 g torkade aprikoser

1 dl frysta havtornsbär

2,5 dl riven kokos + ca 1 dl kokos att rulla bollarna i


Gör såhär:

Mixa aprikoser, havtorn och 2,5 dl kokos i en matberedare. Forma till små bollar och rulla i kokos. Ät direkt eller förvara i kylen eller frysen.

Jag mixade kokosen lite innan jag rullade bollarna i kokosen. Det är inte nödvändigt, men jag tyckte att det blev finare så.

Jag har använt mig av de mjuka torkade aprikoserna, men föredrar du ekologiska aprikoser går det bra att blötlägga dem minst 30 minuter innan bakning. Anledningen till att jag valde de aprikoserna nu var för att jag ville ha bollarna ljusare i färgen såhär till påsk.

Visste du att havtorn är ett superbär som är fullproppat med C-vitamin? Så vad sägs om att kunna äta dessa godsaker i påsk och samtidigt ladda kroppen med nyttigheter?