Frukost,  Mellanmål,  Veganskt

Glutenfria havrescones

Visst måte man kunna få njuta av nybakade scones även om man vill/måste utesluta gluten? De här sconesen är dessutom veganska. Server gärna med veganskt smör, vegansk ost och hemmagjord aprikosmarmelad. Recept på marmeladen kommer i veckan men sconesen kan du baka redan idag!

Glutenfria havrescones 6 st

4,5 dl glutenfria havregryn

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

2 dl växtmjölk

0,5 dl rapsolja

(Flingsalt och ca 1 msk havregryn som topping)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader om du har varmluftsugn annars 250 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl. Blanda alla torra inredienserna i en bunke. Tillsätt växtmjölk och rapsolja och rör om till en smet. Klick ut smeten till 6 scones på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med lite havregryn och flingsalt. Grädda sconesen i mitten av ugnen i ca 12 minuter.