
Glutenfria havrescones
Visst måte man kunna få njuta av nybakade scones även om man vill/måste utesluta gluten? De här sconesen är dessutom veganska. Server gärna med veganskt smör, vegansk ost och hemmagjord aprikosmarmelad. Recept på marmeladen kommer i veckan men sconesen kan du baka redan idag!
Glutenfria havrescones 6 st
4,5 dl glutenfria havregryn
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 dl växtmjölk
0,5 dl rapsolja
(Flingsalt och ca 1 msk havregryn som topping)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader om du har varmluftsugn annars 250 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl. Blanda alla torra inredienserna i en bunke. Tillsätt växtmjölk och rapsolja och rör om till en smet. Klick ut smeten till 6 scones på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med lite havregryn och flingsalt. Grädda sconesen i mitten av ugnen i ca 12 minuter.


Kombucha-mojito

Aprikosmarmelad
Du kanske också gillar

Chokladmums
juli 31, 2020
Havtorn- och mangosmoothie
april 13, 2020