Bollar,  Chokladbollens dag,  Godsaker,  Mellanmål,  Raw,  Veganskt

Dadelbollar med jordgubbsgömma

Choklad och jordgubbar är alltid en bra kombination, eller vad säger du? Här är receptet på veganska, glutenfria dadelbollar med chokladgömma som endast är sötade med dadlar.

Dadelbollar med jordgubbsgömma 10 st

200 g dadlar
1,5 dl kokosgrädde
2 krm vaniljpulver
0,5 krm salt
2,5 msk kakao
3 dl glutenfria havregryn
10 st jordgubbar
Riven kokos att rulla bollarna i

Gör såhär:

Mixa dadlar, kokosgrädde, vaniljpulver, salt och kakao i en matberedare till det har blivit en slät smet. Tillsätt havregrynen och mixa en kort stund till. Ställ eventuellt in smeten i kylskåpet en stund medan du röjer undan lite i köket. Då hinner smeten stelna lite och bli lättare att forma.

Ta en sked med smet och platta ut i handen. Placera en jordgubbe i mitten och forma smeten runt jordgubben. Rulla till en boll och sedan i kokos, kakao eller varför inte i jordgubbspulver?