Blogg

Chokladmums

Chokladmums

Chokladmums


Kakbottnen:

  • 200 g dadlar
  • 2 dl kokosgrädde (jag använder alltid Garants kokosgrädde för konsistensens skull, ej sponsrat)
  • 5 dl glutenfria havregryn
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 krm salt


Frosting:

  • 0,5 dl kokosgrädde
  • 200 g vegansk färskost Violife Creamy
  • 2,5 msk kakao
  • 1,5 msk björksocker/honung/yaconsirap
  • 2 msk starkt kaffe


Topping:

  • Riven kokos


Gör såhär:

1. Brygg kaffet till frostingen och låt det svalna.

2. Mixa alla ingredienser till kakbottnen utom havregrynen i en matberedare. Mixa till en slät smet.

3. Häll i havregrynen och mixa en stund tills allt är blandat.

4. Forma kakbottnen till en 2 cm hög rektangel eller kvadrat i en form med bakplåtspapper i.

5. Ställ in kakbottnen i kylskåpet för att stelna till lite.

6. Gör frostingen genom att vispa alla de ingredienserna med en elvisp till en slät och fluffig smet.

7. Bre ut frostingen på kakbotten och strö över kokosen.

8. Låt stelna i kylskåpet i minst en timma. Skär sedan upp kakan i små kvadrater.


Kakan går bra att förvara i kylskåpet i några dagar men den går också bra att frysa.

0 Kommentarer
Lägg till kommentar

© 2020 All Rights Reserved

Din varukorg är tom Fortsätt
Varukorg
Delsumma:
Rabatt 
Rabatt 
Visa detaljer
- +
Slutsåld