Chokladmums
Kakbottnen:
- 200 g dadlar
- 2 dl kokosgrädde (jag använder alltid Garants kokosgrädde för konsistensens skull, ej sponsrat)
- 5 dl glutenfria havregryn
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 2 msk kakao
- 1 krm salt
Frosting:
- 0,5 dl kokosgrädde
- 200 g vegansk färskost Violife Creamy
- 2,5 msk kakao
- 1,5 msk björksocker/honung/yaconsirap
- 2 msk starkt kaffe
Topping:
- Riven kokos
Gör såhär:
1. Brygg kaffet till frostingen och låt det svalna.
2. Mixa alla ingredienser till kakbottnen utom havregrynen i en matberedare. Mixa till en slät smet.
3. Häll i havregrynen och mixa en stund tills allt är blandat.
4. Forma kakbottnen till en 2 cm hög rektangel eller kvadrat i en form med bakplåtspapper i.
5. Ställ in kakbottnen i kylskåpet för att stelna till lite.
6. Gör frostingen genom att vispa alla de ingredienserna med en elvisp till en slät och fluffig smet.
7. Bre ut frostingen på kakbotten och strö över kokosen.
8. Låt stelna i kylskåpet i minst en timma. Skär sedan upp kakan i små kvadrater.
Kakan går bra att förvara i kylskåpet i några dagar men den går också bra att frysa.