Godsaker,  Veganskt

Bountydadlar

Boutydadlar ca 20 st

200 g urkärnade dadlar

1 dl kokosgrädde (Jag använder alltid den från Garant)

1,5 dl kokosflingor + ca 2 msk till garnering

200 g mörk choklad

Gör såhär:

Rör samman kokosgrädde och kokosflingorna i en burk. Sätt på locket och ställ in kokossmeten i kylskåpet i minst 1 timma.

Plocka fram en plåt, skärbräda eller liknande klädd med bakplåtspapper.

Ta ut fram kokossmeten när den har stelnat. Öppna upp en dadel så den blir som en liten båt. Forma en klick kokossmet så att den passar i dadeln, den ska vara lite överfull. Lägg kokossmeten i dadeln och kläm åt lite och placera ut den på plåten. Upprepa proceduren och fyll alla dadlarna med kokossmeten.

Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller försiktigt i micron. Doppa dadlarna i chokladen och strössla lite kokos över. Låt bountydadlarna stelna i kylskåpet. Det går bra att förvara dem i kylen i ca dagar eller att frysa ned om det råkar bli några över.