
Bön- och groddhummus
Samarbete med Sproutly. Innehåller annonslänkar och rabattkod.
Jag gillar att odla, men på vinterhalvåret är det inte så lätt. Därför tycker jag om att grodda och odla skott för det går lika bra året om. Det känns så lyxigt att kunna piffa upp en maträtt med egenodlade groddar. Dessutom är groddar otroligt nyttiga och de medför mängder med positiva hälsoeffekter. Groddarna innehåller massvis med vitaminer, mineraler, fibrer och enzymer.

Vill man börja grodda med vet inte riktigt hur så har Sproutly en groddskola där det finns instruktioner till deras olika frön. Sproutly har även en webshop där man kan köpa frön, groddburkar med mera. Jag kan tipsa om att deras startpaket är en perfekt julklapp till någon som är odlingsintresserade eller gillar att äta hälsosamt. Just nu är det rabatt på startpaketen och de packas i en fin presentförpackning. Dessutom får ni 10% rabatt med koden godanyttigheter10. Beställ senast på söndag 20 december för att vara säker på att paketet kommer innan julafton.
Groddar smakar friskt i en sallad, men man kan även ha groddar i så mycket annat exempelvis i en smoothie eller i en hummus. I boken ”Groddar och skott – framtidens mat” hittar ni superfina bilder och inspirerande recept. Boken är skapad av Annika Christensen och (Grodd)Jonas Bendroth himself.

Bön- och groddhummus
230 g kokta vita bönor
1,5 dl groddad Skånemix från Sproutly
1 stor vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 msk citronsaft
2 krm paprikapulver
4 krm spiskummin
2,5-3 krm salt
1,5 msk hackad persilja (fryst funkar bra)
Grodda skånemixen enligt anvisningarna.
Häll upp de kokta bönorna i en sil och skölj dem i kallt vatten. Låt vattnet rinna av. Skala vitlöken och dela den i mindre bitar. Mixa sedan alla ingredienserna till en slät röra i en matberedare eller med en stavmixer. Servera med en skvätt olivolja och flingsalt.


Lingonchiasylt

Quinoabräck
Du kanske också gillar

Apelsinchokladbollar
december 11, 2020
Ischoklad
december 5, 2020